U Zrenjaninu uručena priznanja zaslužnim medicinskim sestrama i tehničarima 1savez zdravstvenih radnika zrenjanin

Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin svake godine, pa tako i ove, odaje priznanje najslužnijim iz svojih redova koje za Srebrni znak, povelje i zahvalnice nominuju kolege.

Najveće priznanje, Srebrni znak, ove godine poneli su Ivana Milovac i Slađanka Toković iz Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ i Goran Putić i Slađana Stanić iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

Povelje su uručene Infektivnom odeljenju Opšte bolnica, Plućnoj bolnici, Covid ambulanti Doma zdravlja, Punktu za masovnu imunizaciju i Centru za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje.

Povelje za saradnju zaslužili su i Grad Zrenjanin, mr med.sci Radmila Nešić, predsednica SUZR Srbije i nekoliko lokalnih medija.

Zahvalnice su dobili Nevena Bjelić i Radojka Rokvić iz Opšte bolnice, Ivana Tajkov iz Doma zdravlja Novi Bečej, Dragana Rešin iz Banje Rusande, Ildiko Čeh iz Doma zdravlja Žitište, Nedeljka Rudan iz Doma zdravlja Nova Crnja, Mihael Goda i Katarina Đurović iz Plućne bolnice i Jasmina Đorđević i Tatjana Pejić iz zrenjaninskog Doma zdravlja.

Priznanja su uručena na stručnom skupu, čije su teme bile „Strah (ni)je dobar” i “Bioetičke dileme u sestrinstvu – praksa ispred teorije”.

 

  • Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije ovu godinu posvećuje medicinskim sestrama i tehničarima. Želeli smo da se zahvalimo koleginicama i kolegama koji su predložene od strane svojih koleginica i kolega i od strane Upravnog odbora Saveza zdravstvenih radnika za dodelu najvećeg priznanja koje se dodeljuje na nivou jednog okruga, a to su srebrni znaci. Iako je 2020. godina bila proglašena godinom medicinskih sestara, zbog pandemije nismo mogli da je adekvatno obeležimo. Zato i ovu godinu posvećujemo medicinskim sestrama, kaže Đurđica Šljapić, predsednica Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanina.

 

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari