Na izborima u Gradskoj opštini Kostolac, preme nezvaničnim rezultatima Izbornog štaba SNS, ubedljivo je pobedila Srpska napredna stranka, za koju je glasalo 45,5 odsto birača.

Time je SNS osvojila apsolutnu većinu u opštinskom parlamentu, jer joj pripada 11, od 21 odborničkog mesta. Po broju osvojenih glasova, slede SPS-PUPS-JS sa 22,18 odsto, DS sa 12, URS sa 9,55 i LDP a 7,23 odsto. Ispod cenzusa su ostale SRS i GG «Inicijativom za promene», jer je za njih glasalo svega 1,97, odnosno 1,58 odsto građana.

Na 11 izbornih mesta, sedam u Kostolcu i po jedno u seoskim naseljima: Petka, Klenovnik, Stari Kostolac i Ostrovo, glasalo je oko 58,25 odsto od ukupno 11.573 upisanih birača. U Gradskoj opštini Kostolac, formiranoj početkom 2010. godine, SNS će imati 11 odbornika, SPS-PUPS-JS pet, DS i URS po dva, dok će LDP imati jednog odbornika.

Osim narodnog poslanika SNS-a iz Požarevca, Veroljuba Arsića, i kandidata «naprednjaka» za predsednika opštine Kostolac, Borke Šutović, novinarim su se obratili i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić i potpredsednik stranke Bratislav Gašić. – Zahvaljujemo se svim građanima koji su glasali za nas. Time su pokazali da nam veruju, što je za nas velika čast, ali i velika odgovornost – rekao je Nikolić.

Glasačima se zahvalio i Bratislav Gašić, koji je izjavio da je SNS odnela apsolutnu pobedu ne samo u Kostolcu, već i u beogradskoj opštini Voždovac i u Odžacima. – Izuzetno sam zadovoljan oakvim uspehom, jer on znači da je SNS preuzela odgovornost u navedenim opštinama – rekao je Gašić. Svoju ubedljivu pobedu, «naprednjaci» su obeležili automobilskom vožnjom po Kostolcu, uz nošenje zastava Srbije i SNS-a i uz veliki, slavljenički vatromet.

Razočarani

U Demokratskoj stranci bili su vidno razočarani lošim izbornim rezultatima, jer su osvojili samo dva odbornička mandata. Naročito razočarana bila je SPS, jer je ova stranka od uvođenja višestranačkog sistema uvek odlično prolazila u celom Braničevskom okrugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari