Pomoćnik direktora policije: Identitet ubice policajca još nije sa sigurnošću potvrđen 1foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević izjavio je danas da identitet ubice policajca Nikole Krsmanovića u blizini Loznice još nije „sa sigurnošću potvrđen“ iako su na mestu napada nađeni kosovski pasoš i nemačka lična karta na ime Artana Hajzirija.

Vasiljević je za RTS rekao da MUP Srbije „odlično sarađuje“ sa policijom Republike Srpske u potrazi za osumnjičenim, kao i da su uspostavili saradnju s policijama BiH i Hrvatske kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji.

„Na osnovu nemačke lične karte nađene na mestu terorističkog akta, kontaktirali smo preko Interpola i nemačku policiju“, rekao je pomoćnik direktora policije.

Po njegovim rečima, „jake“ policijske snage i dalje pretražuju teren oko Drine a u potrazi su angažovani i helikopteri, dronovi i termovizijski uređaji.

Vasiljević je kazao i da je ranjeni policajac Vjekoslav Ilić ispalio par hitaca iz službenog oružja na napadača ali i dodao da policija nema saznanja da li je ranjen.

RTS je preneo da je ranjeni policajac u stabilnom stanju i da je smešten na odeljenju hirurgije u zdravstvenom centru u Loznici.

Subota je u tom gradu proglašena Danom žalosti zbog ubistva policajca Nikole Krsmanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari