Ubijene ili podmetnute pastrmke u Mlavi 1

Pomor ribe u Mlavi još od prošle godine izazvao je sukob između žagubičkog JKP „Belosavac“ i tamošnjeg Ribolovačkog društva, koje je rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava od strane pomenutog javnog preduzeća protiv predsednika ribolovačkog društva, Nenada Pistolića i Živojina Trifunovića, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična dela narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti, samovlašće i sprečavanje i ometanje dokazivanja.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Povod svemu ovom je bilo javno istupanje pomenutih u medijima i na društvenim mrežama gde su optuživali JKP „Belosavac“ da su oni tokom radova na regulaciji reke Mlave u Žagubici izazvali pomor ribe (pastrmke), koja je ostala bez dovoljno sveže vode.

– Krivo nam je što nas niko nije obavestio o početku radova, kako bismo ribu koja ostaje bez dovoljno vode evakuisali i ponovo ubacili u reku. Borimo se da svaki primerak preživi, jer je mlavska pastrmka plemenita i retka vrsta ribe. Koliku je ribe uginulo, ne znam, ali smo mi pronašli pedesetak uginulih pastrmki, rekao je medijima i na društvenim mrežama predsednik Ribolovačkog društva Žagubica Nenad Pistolić i dodao da je radnike molio da iskopaju kanal i omoguće ribi da se vrati u vodu, ali oni to nisu hteli da urade.

Srđan Kojadinović, direktor JKP „Belosavac“ koje je izvodilo radove, smatra da ove javno iznesene tvrdnje u medijima i na društvenim mrežama nisu istinite i da su one prouzrokovale nemerljivu štetu na ugled preduzeća i same opštine.

– Zbog svega ovoga satisfakciju zatražićemo pred pravosudnim organima. Mi smo podneli krivični prijavu, koju sam ja potpisao, Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu, pa oni neka reše ovaj slučaj, kategoričan je Kojadinović.

U krivičnoj prijavi se navodi da su Pistolić i Trifunović samovlasno ušli u zonu izvođenja radova izvođača JKP Belosavac Žagubica koji izvodi radove za JVP „Srbija Vode“ Beograd za sanaciju korita reke Mlave kroz naselje Žagubica sa namerom da podmetanjem uginule ribe stave na teret izvođaču radova JKP Belosavac da je svojim radnjama prouzrokovao štetu nanetu ribljem fondu. Navedena lica su po ovoj prijavi svojim radnjama onemogućili ribočuvara Milošević Bojana kao službeno lice da na objektivan način izvrši kontrolu i utvrdi stvarne činjenice.

– Pomenuta lica su objavila na društvenoj mreži Fejsbuk i u jednim dnevnim novinama neistinite podatke o količini uginule ribe, a sve u nameri narušavanja poslovnog ugleda, kredibiliteta, kao i stavljanje na teret mogućeg privrednog prestupa JKP Belosavac Žagubica, piše u krivičnoj prijavi.

Ribolovačke priče i politika

Ovaj slučaj, po svemu sudeći, rešiće pravosudni organi, ali stiče se utisak da u svemu ovome ima i doze politike, jer idu izbori, a poznato je da je aktuelni predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović glavni favorit da na čelu opštine bude još jedan mandat. Jedan od protivkandidata biće mu upravo optuženi biznismen iz Beča, Živorad Trifunović, pa se ne biraju sredstva za dobijanje što bolje pozicije kod glasača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari