Radiša Đorđević (66) iz sela Makca (na slici) kod Velikog Gradišta, u nedelju je pronađen mrtav u svojoj kući, koja se nalazi na ulazu u selo, na 30 metara od skretanja na magistralni put Požarevac-Kučevo.

Njegovo beživotno telo otkrila je Mirjana V, oko 13,30 i o tome odmah obavestila policiju. Lekari Doma zdravlja u Velikom Gradištu, mogli su samo da konstatuju smrt ovog deviznog penzionera, koji je godinama radio u Nemačkoj.

Uviđajem na licu mesta, istražne ekipe utvrdile su da je Radiša imao više teških povreda na glavi, nastalih od udaraca tupim predmetom i da je njegova smrt nastupila u periodu od 1. do 2. februara. Zbog toga je viši javni tužilac naložio obdukciju, a način Radišine smrti okvalifikovao kao teško ubistvo. Prema nezvaničnim saznanjima, zbog ovog zločina uhapšeno je troje osumnjičenih iz Požarevca: Zoran J. (26) i Draško B. (41), od ranije poznati policiji, kao i maloletna Z.M. (17).

Osumnjičeni se terete da su Radišu tukli metalnom šipkom i bezbol palicom po glavi, zbog čega je on zadobio smrtonosne povrede. Potom su mu iz kuće ukrali 50 evra, dva mobilna telefona i nekoliko kreditnih kartica, i zatim pobegli sa lica mesta. Sumnja se da je Radiša «tipovan» od strane maloletnice,sa kojom je bio u emotivnoj vezi, jer je godinama radio u Nemačkoj, pa se pretpostavljalo da ima dosta para. Međutim, iako je bio devizni penzioner, Radiša je živeo u veoma skromnoj kući «blatnjari», bez ušteđevine, jer je sav novac trošio na alkohol.

Propio se

Kako saznajemo od meštana Makca, pokojni Radiša živeo je sam, jer su mu roditelji umrli, a on se nikad nije ženio. Kao mlad imao je devojku iz Hrvatske, ali je ona preminula, nakon čega se on odao alkoholu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari