Ubistvo čoveka dijaloga

Odlazak najumerenijeg srpskog političara sa KiM

Ostavite komentar


  1. Страшно је и помислити шта се све наслућује у вези убиства Оливера Ивановића. Боже. Дали је то могуће?

  2. Samo izuzetno naivan i neobavešten čovek u Srbiji može da pomisli da su ga ubili Albanci, on i su to mogli verovarno kada god su hteli poslednjih skoro 30 godina. Ubili su ga oni zbog kojih je bio u zatvoru potpuno nevin , koji su mu auto zapalili i potpuno ga medijski izolovali.

  3. Seirenje nad mrtvim čovekom radi obračuna sa neistomišljenicima je postala praksa ne samo političara već i novinara. Dakle, ako novinar insuinira da su iz međunarodnih izvora više puta stizali signali da je on ( Oliver ) "bezbedniji u zatvoru nego na slobodi", onda mora da kaže, bar u ovakvim prilikama, koji su to izvori. I šta znači konstatacija da se "severno od Rudara i Merdara ne zna gotovo ništa o stvarnom životu stanovnika ni ispod ni iznad reke Ibar, pogotovo posle potpisivanja briselskih sporazuma." Šta Jelena predlaže? Da se ne pregovara, da se prizna Kosovo? Šta? Na koje pitanje od onih 5W i jedno H je Jelena odgovorila? Usput, Srbi na KiM su se za vreme prethodnih vlasti ( Koštunice i Tadića, pa i Čovića ) manje bavili kriminalom? Pobogu ljudi, ponekad pomislim da Danas spada u bolje novine, a onda me trivijalne kolumne vašah "analitičara" razoružaju. Pre nego što nešto napišete, morate o nečem i da razmislite.

  4. Mislim da i vlast i opozicija strašno greše što smrt jednog kosovometohijskog lidera koriste za predizbornu kapanju za beogradske izbore. Sada, odjednom svi trule nad smrću Olivera a kada su trebali glasovima na izborima u R. Kosovo da ga podrže nigde ih nije bilo.

  5. Mnogo mi je zao ovog coveka, strasno je sta njegova porodica prezivljava u ovim trenucima. Nadam se da ce se krivac pronaci sto pre, i najbolje bi bilo da Srbija moze sama da vodi istragu a ne da nam se tu neko mesa.

  6. Isti neljudi koji stoje iza ubistva Đinđića, osim Koštunice koji je shvatio ko su i kakvi su Srbi pa je zanemeo, su naručioci ubistva Oboženog Čoveka Olivera Ivanovića. Samo što su ovi sada u vrhu vlasti kao podmladak njihovih satrapa i nitkova iz devedestih. Mogli su da plate da ubica bude Albanac, što je malo verovatno. Jer u poludeloj Srbiji vođena političkim mafijama, od koja ona severno od K. Mitrovice je groznija nego što ih ima u Palermu, Njujorku i Čikagu. Dok one u SAD i Siciliji muku muče da ih zaštiti neko iz vrha vlasti, ova mafija na Severu Kosova ima podršku, još su i članovii kobajagi političkihs stranaka koje vladaju u Beogradu. Lider svih je dobro poznat svima, a i njegovoj policiji i vosjci. Gde i čija je država Srbija?!

  7. Znamo da, ukoliko se osumnjičeni ne pronađu u roku od 48 sati od ubistva, sa svakim sledećim danom istraga postaje teža i komplikovanija i svi strahujemo da će se ubistvo ovog časnog čoveka pretvoriti u beskrajne teorije zavere, koje će mesecima puniti tabloide, a vladajuća oligarhija će uvek imati motiv za manipulisanje na hiljadu načina. Za njih će svaki rezultat istrage, u kojoj počinitelj nije Albanac, biti neprihvatljiv i " još jedan napad na Republiku Srbiju i njeno rukovodstvo".

  8. Ako srpska nazadna sranka stvarno smatra da je Kosovo Srbija,onda ubice mora da znaju i da ih uhvate,Gašić i Stefanović!-Ako ne znaju,neka se sklone!-(Ma,zz,znam da od toga nema ništa:"Ne dam Gašića i Lončara",nejakog nebojšu,Đuru logopeda,dr Smrta…)

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.