Ubistvo u Loznici preuzelo VJT u Šapcu: Uhapšen vozač automobila iz kog je pucano, za napadačem se traga 1Foto: Shutterstock/Irma eyewink

Više javno tužilaštvo u Šapcu saopštilo je da je obavljen uviđaj u Loznici gde je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen, kao i da je uhapšen vozač automobila iz kojeg je pucano.

Uhapšenom vozaču automobila određeno je zadržavanje do 48 sati od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Na ulazu u Loznicu u blizini kafane „Loznička noć“ noćas oko 23.50 sati, prilikom kontrole vozila marke „mercedes“ registarskih tablica iz Tutina došlo je do oružanog napada na policijskog službenika N. K. i V. I.

Tom prilikom je, kako se sumnja, Artan Hajrizi ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika, pri čemu je N. K. zadobio smrtonosne povrede, a V. I. je teško povređen i hospitalizovan je.

Na mestu gde se pucnjava dogodila, policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Artan Hajrizi (33) i nemačka lična karta, dodao je on.

Artan Hajrizi, koji je osumnjičen za ubistvo srpskog policajca u Loznici, brat je begunca iz kosovskog zatvora Fatona Hajrizija, piše prištinski Indeks onlajn.

Faton Hajrizi, koji je pre oko deset dana pobegao iz kosovskog zatvora, kazneno-popravnog centra Smrekovnica, sinoć je imao direktno uključenje u emisiju „Debata plus“ na TV Dukađini sa telefona svog brata Artana, piše pomenuti medij.

Nedugo nakon televizijskog uključenja, sumnja se da su braća zaustavljena od srpske policije u pograničnom području.

Mediji podsećaju Faton Hajrizi do sada je devet puta bežao iz zatvora, a pred prištinskim sudovima osuđen je za ubistvo ruskog vojnika kod Drenice pre dve decenije, podsećaju mediji.

Posebne vesti o slučaju ubistva policajca u Loznici:

Dačić za RTS: Reč je o terorističkom napadu koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Za osumnjičenim za ubistvo policajca traga se i u Republici Srpskoj

Mediji: Begunac Faton Hajrizi brat osumnjičenog za ubistvo srpskog policajca, zajedno bili u kolima, sa bratovog telefona se uključio u emisiju

Gradonačelnik Loznice: Napad na policiju je napad na državu

Kurti: Nema informacija o ubistvu policajca u Srbiji

Vučić uputio saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari