Predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović, obišao je sa saradnicima u četvrtak početak radova na krovu radionice Tehničke škole “Nikola Tesla“ iz Kostolca.


Poseta je bila prilika i da se predstavnici grada na licu mesta upoznaju i sa ostalim inovacijama koje je rukovodstvo ove škole uvelo. Sami radovi na krovu koštaju nešto više od 8,8 miliona dinara i trebalo bi da učenicima a i školi donesu višestruku korist.

– Reč je o 1.100 kvadrata prostora u kome se obavljala praktična nastava, ali koji je imao problem sa prokišnjavanjem gotovo deceniju. Kada se radovi završe oformićemo nove kabinete i jedan manji proizvodni pogon, u saradnji sa PD PRIM. – kazao je Goran Nestorović, direktor ove škole koji se i zahvalio lokalnoj samoupravi na odvojenim sredstvima.

U toku je izrada biznis plana koji bi pokazao šta je najisplativije da se u budućem pogonu proizvodi a učenici koji bi u njemu radili i ujedno sprovodili praktičnu nastavu, imali bi i određenu novčanu naknadu.

Sve izrečeno je predsednik Spasović pohvalio i odmah obavezao direktora da pored krova pripremi zahteve ka gradskom budžetu i za ostale radove, te da pored nadležnih tela, i sam kontroliše rokove i kvalitet.

– Imali smo i imamo i dalje pokušaje pojedinih izvođača da prikažu kao završene neke radove koji nisu izvedeni, tako da “ Direkcija“ ovih dana ima pune ruke posla. Ovde vidim da sve teče po planu, pa se nadam da će već 25. novembra, kada je predviđen završetak radova, prvi učenici uđu u radionicu. – kazao je Spasović i dodao da je impresioniran novom konferencijskom salom i sveukupnim izgledom škole koja je primer domaćinskog ponašanja i vizije školovanja iz koga će učenici izlaziti potpuno spremni za svoja zanimanja i profile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari