Učenici subotičke Muzičke škole osvojili brojne nagrade na republičkim takmičenjima 1Foto: J. Patarčić/Danas

Na ovogodišnjem Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije, koje je i najvišeg ranga u državi, učenici Muzičke škole Subotica osvojili su brojne nagrade.

Đaci su se takmičili u sviranju klavira, saksofona, klarineta, fagota, flaute, trube, horne, solo pevanja i tradicionalnog pevanja, a od ukupno 36 takmičara, svi su se vratili sa nagradama, osvojivši čak 15 prvih, 12 drugih i devet trećih nagrada.

“Svi učenici koji su se prijavili na takmičenje su dobili nagradu, niko nije dobio čak ni pohvalu”, kaže Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole Subotica.

Osim Republičkog takmičenja iz instrumenata, solo i tradicionalnog pevanja, održano je i Republičko takmičenje iz predmeta solfeđo i teorije muzike, sa kojeg nagrade takođe nisu izostale.

Učenici subotičke Muzičke škole su osvojili 14 prvih, osam drugih i jednu treću nagradu, a tokom cele školske godine učestvuju i na međunarodnim takmičenjima iz klavira, tambure i teorije muzike.

“Ponosni smo na naše učenike i nastavnike koji su pokazali veoma visok nivo znanja i umeća sviranja i pevanja kako u osnovnoj, tako u srednjoj muzičkoj školi. Bez obzira na tešku situaciju koja nas je zadesila sa korona virusom, vredno se radilo, a rezultati nisu izostali”, poručuje Nikolić.

Više vesti iz ovog grada čitaje na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari