Učenici Tehničke škole u Ćupriji pokrenuli ekološku akciju 1Foto: B. Đ.

Članovi učeničkog parlamenta Tehničke škole u Ćupriji pokrenuli su akciju „Recikliraj – profitiraj“ sa željom da zarade novac za infrastrukturne radove u ovoj ustanovi.

Kako ističu, odavno su želeli da organizuju ekološke akcije. Prvobitna zamisao je bila da naprave kante za đubre ispred škole, ali su se ipak odlučili da sakupljaju plastiče ambalaže i limenke koje će kasnije da prodaju.

„Ponosan sam na učenike. Odlučili su da naprave akciju i prva želja nam je da sredimo prostorije na ulazu u školu. Kasnije planiramo da sakupljamo novac i za ostale delove zgrade. Đaci su imali dovoljnu svest da žele da pomognu, da sami pomognu uređenje prostora za sadašnje i buduće generacije“, rekao je za Danas Ilija Najdanović, profesor sociologije i koordinator Učeničkog parlamenta.

Objašnjava da srednjoškolci su srednjoškolci veoma zainteresovani za ekologiju. Kako kaže, stalno su u potrazi za idejama i rešenjima koja pomažu očuvanju životne sredine, pa se nadaju da će ova akcija da podstakne i druge škole da organizuju nešto slično.

U Tehničkoj školi, sakupljanje ambalaža se vrši svakodnevno, a đaci podsećaju da se svaka flaša i limenka računaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari