U selu Ponor kraj Pirota učenici isturenog odeljenja pirotske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ dobili su novu školu koja je izgrađena na zgarištu stare koja je izgorela u požaru pre dve godine.

Ova škola ima sedmoro učenika od prvog do četvrtog razreda i dvoje polaznika predškolske ustanove koji su u protekle dve godine nastavu pohađali u jednoj adaptiranoj seoskoj kući.

– Ovo je velika radost za sve nas, posebno učenike koji će učiti u boljim uslovima, a predstavlja i jedan od uslova da mladi ljudi ostanu u selu – kaže učitelj Branislav Tančić.

Vrpcu su presekli predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasići direktor škole Tugomir Cvetković.

– Požar je uništio staru školu i ako se može reći da ima sreće u nesreći, to je da ste dobili novu školu. Pre dve godine smo izgradili novu školu u selu Petrovac, prvu seosku školu posle Drugog svetskog rata. Ovo je druga. Poželeo bih meštanima da se okupljaju oko ove škole i nadam se da će ona biti mala da primi sve učenike – rekao je Vasić, koji je učenicima ove škole poklonio televizor i DVD.

Direktor Tugomir Cvetković kaže da su svi veoma srećni što se otvara ova škola.

– Pre dve godine stara je škola zbog starih instalacija izgorela. Nastava je izvođena u seoskoj kući gde nije bilo dobrih uslova, ali nastava nikada nije prekidana. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u izgradnji škole, a posebno opštini Pirot, Fondu za građevinsko zemljište, Vodovodu i kanalizaciji, Elektrodistribuciji Pirot, Dunav osiguranju – rekao je Cvetković.

Svečanosti otvaranja nove škole prisustvovali su načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo, načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović, direktor Fonda za građevinsko zemljište Momčilo Antić, zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić, direktor JP Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolić, načelnik Odeljenja za vanprivredu SO Pirot Zoran Mitić, opštinski prosvetni inspektor Dušan Spasić, direktori ostalih pirotskih škola, meštani sela. Učenici su gostima priredili prigodan program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari