Učenik koji je pao kroz prozor škole stabilno ali sa teškim povredama 1foto: Shuttestock/Antonio Batinic

Učenik četvrtog razreda beogradske Osnovne škole „Banović Strahinja“ koji je pao kroz prozor škole, stabilno je, ali su povrede teške i njegovo stanje se i dalje prati, rekla je danas FoNetu direktorka te škole Tatjana Vasović Novosel i dodala da se detaljno ispituju okolnosti pod kojima se desila nesreća, a očekuje se i prosvetna inspekcija.

„Škola sada postupa u skladu sa pravilnikom za reakcije u kriznim događajima“, kazala je Tatjana Vasović Novosel i dodala da je u toku i uzimanje izjava od đaka koji su se zatekli u trenutku nesreće u utorak.

„Još nemamo sve informacije kako se to desilo, ali nadam se da ćemo ih vrlo brzo imati“, kazala je direktorka, dodajući da se sve odigralo u toku produženog boravka, a reč je o padu sa prvog sprata i visine od oko pet metara.

Ona je od medija zatražila da o ovom događaju ne izveštavaju senzacionalistički i da poštuju privatnost povređenog učenika i njegovih roditelja.

„U pitanju je život jednog deteta. Apsolutno ne bežimo od toga da kada budemo imali neke zaključke i jednu pravu sliku o događaju, mi ćemo se svakako obratiti“, kazala je Vasović Novosel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari