Učenik koji je pretukao nastavnika u Bačkoj Palanci sada tuži njega za napad 1Foto: BETAPHOTO MILOŠ MIŠKOV

Advokat maloletnika koji se sumnjiči za napad na profesora Slobodana Zorića podneo je krivičnu prijavu protiv pretučenog prosvetnog radnika.

Prema navodima prijave koju je podneo branilac Luka Labus, nastavnik je prvi vređao maloletnika i pokušao da ga nasilno izbaci iz učionice, saznaje portal BAP vesti.

Prema navodima Labusa, prijava je podneta zbog osnovane sumnje da je Zorić izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje.

Kako on tvrdi, odbrana maloletnika je „došla do određenih dokaza koji potpuno menjaju činjeničnu sliku samog događaja“, prenosi portal 021.rs.

„Bivši učenik TŠ ‘9. maj’ ušao je u jednu od učionica, a što kako smo saznali nije ništa neuobičajeno za ovu školu, bez namere pravdanja takvog postupanja. Videvši bivšeg učenika, prema našim saznanjima i dokazima kojima raspolažemo, Slobodan Zorić je istom prišao, uputio mu više psovki i uvreda i fizički napao maloletnika tako što ga je, u nameri da ga fizički izbaci iz učionice, najpre podigao iz klupe, zavrnuo mu ruku i prilikom izlaska iz učionica zadao nekoliko udaraca od nazad, u predelu glave, na šta je maloletnik uzvratio“, rekao je Labus za Dnevnik.

On je ocenio da je „čitavu situaciju iskoristio sindikat prosvetnih radnika koji je usred izborne kampanje za lokalne izbore održao protest ispred Vlade RS, iskoristivši tako i svog kolegu i maloletnika koji je od tada u pritvoru za krivično delo koje ne može opstati u pravnom životu“.

Bivši učenik škole koji se sumnjiči za napad na službeno lice danas, 6. avgusta, će se naći pred sudijom za maloletnike novosadskog Višeg suda. On se tereti da je u maju naneo teške povrede glave 65-godišnjem profesoru u Tehničkoj školi „9. maj“ u Bačkoj Palanci.

Šesnaestogodišnjak je uz krivičnu prijavu 9. maja priveden kod sudije za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu i od tada je u pritvoru.

Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su u znak podrške kolegi organizovali protest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari