Učenik sedmog razreda u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“ u Požarevcu, 19. januara silovao je svog druga iz odeljenja, saznaje Danas. Za ovo se saznalo tek 26. januara, pošto se napadnuti dečak žalio svojim drugovima, a potom i roditeljima.



Prema nezvaničnim podacima, do napada je došlo na velikom školskom odmoru, kada su dvojica dečaka predložila oštećenom da ode sa njima van dvorišta, u obližnju stambenu zgradu „betonjerku“, kako bi pušili cigarete.


„Međutim, kad su krenuli u pasaž ove zgrade, jedan dečak je odustao od namere da ode u haustor zgrade, već je otišao u prodavnicu da kupi nešto za jelo. Drugi je, zajedno sa oštećenim, sišao u garažu zgrade i rekao mu da svuče pantalone, kako bi mu pokazao šta je seks, a ako ne pristane na seks s njime, tužiće ga kod majke da puši. Oštećeni se nećkao, ali posle šamara koji je dobio od svog druga iz odeljenja, skinuo je pantalone, nakon čega je bio silovan od svoga druga. Napasnik se time nije zadovoljio, već ga je naterao da ga i oralno zadovolji, što je ovaj i učinio“, tvrdi izvor našeg lista i dodaje da su se dečaci nakon toga vratili na čas, kao da ništa nije bilo.

Oštećeni dečak je posle par dana sve ispričao jednom svom drugu, koji je to što je čuo ispričao i ostaloj deci iz odeljenja. Priča se pročula po školi, pa je o ovom slučaju obavešten i direktor škole Goran Seger, koji je zajedno sa ocem oštećenog dečaka slučaj prijavio policiji.

U Policijskoj upravi u Požarevcu potvrdili su za naš list da se ovaj slučaj desio, ali detalje nisu iznosili, jer se radi o maloletnicima.

– Požarevačka policija je istog momenta po prijavljenom događaju, 26. januara 2012. godine, po nalogu nadležnog tužilaštva, zajedno sa Centrom za socijalni rad Požarevac, direktorom Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi“, psihologom i pedagogom ove škole, utvrdila činjenično stanje, obavila razgovore sa akterima događaja, o čemu je obavešteno Više tužilaštvo u Požarevcu, koje je naložilo da se dostave svi spisi vezani za ovaj događaj – saopštila je požarevačka policija.

Direktor OŠ „Kralj Aleksandar I“ Goran Seger rekao je da ne može ništa da komentariše o tom slučaju, jer se radi o deci ispod 14 godina i da ne želi da remeti istragu o ovom slučaju, koja je u toku.

Centar za socijalni rad: Čekamo izveštaj

U Centru za socijalni rad kažu da čekaju na dostavljanje izveštaja, nakon čega će obaviti razgovore sa akterima ovog slučaja i njihovim roditeljima.

– Deca do 14 godina ne mogu biti krivično odgovorna, već se s njima obavlja savetodavna aktivnost, kako bi shvatili težinu počinjenog dela i kako bi se sprečilo da ga ubuduće ponove – rekao je Miroslav Stojimirović, direktor Centra za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari