Učeniku subotičke Politehničke škole svečano uručena nagrada u Japanu 1Foto: Fejsbuk stranica Politehnička škola Subotica

Na 24. Međunarodnom festivalu umetnosti učenika srednjih škola u Tokiju, glavnom gradu Japana, Politehničku školu iz Subotice, kao i svoju zemlju, predstavljao je Marko Uzelac, učenik četvrtog razreda na smeru likovni tehničar, kojem je ovom prilikom uručena nagrada.

Naime, Marko Uzelac je krajem marta ove godine na republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija za učenike srednjih umetničkih škola osvojio prvo mesto i time postao državni prvak.

Ubrzo je u aprilu stigao imejl iz Ministarstva prosvete sa obaveštenjem da je Politehnička škola iz Subotice, u saradnji sa Međunarodnom fondacijom za umetnost i kulturu (International Foundation for Arts and Culture – IFAC), pozvana na 24. Međunarodni festival umetnosti učenika srednjih škola u Japanu, gde će predstavnik Srbije upravo biti učenik Marko Uzelac sa svojim mentorom, prof. Srđanom Milodanovićem.

Nagrada za postignut uspeh je putovanje u Tokio, na svečanu ceremoniju dodele priznanja.

Učeniku subotičke Politehničke škole svečano uručena nagrada u Japanu 2
Foto: Fejsbuk stranica Politehnička škola Subotica

Marko Uzelac je sa svojim mentorom boravio u Japanu pet dana i imali su bogat kulturni program, kao i brojne posete muzejima i značajnim kulturno-istorijskim mestima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari