Na području pljevaljske opštine u toku je akcija pošumljavanja koju organizuje Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, pod sloganom „Ova zemlja nam je dom – Crna Gora moj dio planete“.

Proteklog vikenda u akciji je učestvovalo više od 1300 učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih nastavnika, kao i radnika radnih organizacija. U mjestu Boljanići zasađeno je oko 50.000 sadnica smrče i bijelog bora, a iz lokalne uprave je saopšteno da će akcija biti nastavljena dok se ne zasadi svih 165.000 sadnica koliko je i planirano.

Akcija je počela u gradskom parku, gdje su predsjednik opštine dr. Filip Vuković, glavni administrator Maida Bešlić i menadžer Igor Golubović zasadili sadnice kalemljenog duda. Sportisti su posadili sadnice duda i japanskog javora u parku Vodice, dok su studenti zasadili sadnice u krugu akademskog centra. Akcija pošumljavanja u Pljevljima je naišla na opštu podršku, tako da su sve organizacije, privredni subjekti, institucije, kao i brojni pojedinci dali svoj doprinos.

Rukovodilac RJ „Gradsko zelenilo“ Olgica Otašević je pored privrednih subjekata uručila sadnice i vjerskim zajednicama u Pljevljima, tako da je po jedna sadnica zasađena u dvorištima Husein pašine džamije i manastira Svete Trojice. Akcija pošumljavanja u pljevaljskoj opštini će biti nastavljena i tokom mjeseca maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari