Ramazanski turnir u malom fudbalu u Novom Pazaru postao je tradicionalna sportska manifestacija za vreme muslimanskog meseca posta. Na 22. turniru u ovom gradu učestvuje 110 ekipa, od poletaraca do seniora, iz ove i okolnih opština. Utakmice se igraju u novosagrađenoj sportskoj hali „Pendik“ na ovdašnjem Rekreacionom centru, u večernjim terminima nakon prestanka dnevnog posta. Turnir se prvi put igra po pravilima futsala. Organizator ove sportske manifestacije je Sportski centar Novi Pazara i prvi put ove godine pokrovitelji su četiri lokalne samouprave sa ovog prostora – Novi Pazar, Tutin, Sjenica i Prijepolje.


Ramazanski turnir u malom fudbalu i u Tutinu postaje tradicionalna manifestacija. Ove godine organizuje se šesti put i na njemu učestvuje 80 ekipa. U centru grada postavljen je mini teren i utakmice počinju u 22 i svaka traje po 10 minuta. Organizator je Ustanova za sport, a pokrovitelj opština Tutin. Jusuf Sinanović, direktor tutinske Ustanove za kulturu, zadovoljan je brojem učesnika.

-Sve ekipe su iz Tutina i ovakav teren odgovara dobrim tehničarima. Imamo puno talentovane dece i verujem da će ova manifestacija iznedriti nekog novog fudbalskog profesionalca – ocenjuje Jusufović i dodaje da je cilj turnira „druženje tokom Ramazana“. Ova manifestacija i u Novom Pazaru i u Tutinu traje sve vreme meseca posta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari