Devetnaesti Novosadski maraton startuje u nedelju, 9. oktobra, u 10 sati, a organizatori očekuju više od 300 učesnika, koji će imati priliku da testiraju svoje mogućnosti u nekoliko disciplina.


Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona, ističe da je ovo još jedna prilika da se Novi Sad prikaže u drugačijem, sportskom svetlu i da se ujedno promovišu zdravi stilovi života.

– Novi Sad je grad koji i te kako gaji jedan sportski duh i meni je žao što nema više rekreativaca, koji su, u stvari, svuda u svetu nosioci maratona – istakao je Jovanović.

Uz domaće takmičare, za učešće u maratonu su se prijavili gosti iz Mađarske, Grčke, Slovačke, Češke, Nemačke, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

Start maratona je sa Trga slobode u 10 sati, a prijavljivanje je moguće putem sajta ove manifestacije www.marathon.org.rs na kojem su istaknuti i detalji trke.

Promenjene trase gradskih linija

Zbog održavanja maratona u nedelju u nedelju od 10.00 do 15.00 sati biće izmenjene trase autobusa na gradskim linijama. Linije 1 i 8 u smeru ka centru će iz Fruškogorske ulice skrenuti u ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, odakle će se uključiti desno na Bulevar cara Lazara, gde se vraća na redovnu maršrutu. Linija 6 skraćuje trasu tako što će se okretati na terminalu u Šafarikovoj ulici. Linija 7 će umesto Bulevara Evrope koristiti Futošku ulicu i Ulicu cara Dušana (oba smera), s tim da smer ka Futoškoj pijaci ne koristi Ulicu Ive Andrića, već iz Ulice cara Dušana skreće levo na Bulevar cara Lazara, zatim desno u Balzakovu ulicu iz koje ulazi desno u Ulicu Narodnog fronta i ide do okretnice, odakle nastavlja redovnom trasom. Linije 11A i 11B ne saobraćaju u tom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari