Međunarodni Sajam sporta pod nazivom „Sportska strana Srbije – Susret šampiona“ održan je proteklog vikenda u Hali 1 Beogradskog sajmagde je svoje potencijale predstavio i Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi u saradnji sa Direkcijom za omladinu i sport.


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obraćajući se gostima na ceremoniji svečanog otvaranja podsetio je da su srpski sportisti u 2015. godini osvojili 521 medalju.

-Oboreni su svi rekordi, hvala svima koji su omogućili da se srpska zastava 521 put vidi na pobedničkim postoljima širom sveta. Postavili smo visoke standarde, ali u sportu mora da se gleda samo napred i očekujem da naredna godina, koja je olimpijska, bude još bolja“, rekao je Udovičić.

Učeše na ovogodišnjem sajmu kao i prošle godine uzeo je i Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi u saradnji sa Direkcijom za omladinu i sport opštine Petrovac na Mlavi koji su imali svoj štand. Štand sportskog saveza opštine Petrovac i Direkcije za omladinu i sport bio je izuzetno posećen, a obišli su ga predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije kao i veliki broj funkcionera opštine Petrovac na Mlavi.

Predsednik Sportskog saveza Petrovac, Dragan Marinković, u izjavi za medije rekao je da Sportski savez opštine na ovogodišnjem sajmu predstavlja uspehe petrovačkih sportista i infrastrukturne i turističke potencijale opštine Petrovac na Mlavi koji su vezani za sport. Marinković je takođe naglasio da će se ovaj sajam iskoristiti i za edukaciju radnika iz Sportskog saveza jer od 2016. godine sport u Srbiji će imati novi model finansiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari