Udruženi građanski pokreti: Podrška stavovima akademika Kostića

Ostavite komentar


  1. Udruženi građanski pokreti, Građanski front, Građanski demokratski forum, Građanski otpor, Građanski blok, Građanski pokret, Građanski preokret, ….. ko će ih sve nabrojati, prepoznati …. čemu ili kome toliki pokreti, ko je tu ko, šta ko zagovara, želi, šta uopšte očekuje od svog angažmana, čiju podršku ……

  2. Tako je. Dijalog, i to ravnopravni, svih delova društva. U tom dijalogu partije moraju biti drugorazredni činilac, jer one svoj legitimitet dobijaju od društva, a ne daju legitimitet društvu. One moraju raditi u interesu društva, a ne obrnuto. Narodski, da se na kraju zna ko kosi, a ko vodu nosi. Srbiju su uništile, okupirale, upravo partije (bez obzira na njihovu formalnu farbu), jer su se postavile kao vlasnici društva i tako uništile društvo i od ljudi stvorile poslušne podanike. Nikada ne bih pristao na ravnopravnost statusa mog građanskog i partijskog. Jer, građani su poslodavci partijama i građani hlebom hrane partije. Ovo deluje idealistički, ali ukoliko ne nastane takva građanska svest, onda građani prestaju da budu građani i dobrovoljno se odruču svoje slobode i pristaju na tiraniju oligarhije u kojoj vlada firer princip.

  3. Nema nista od toga… Kao prvo to nece da dozvole Rusi a kao drugo priroda prosecnog Srbina je autoritarna i njoj lezi ovaj sistem!

  4. Dragi kolega Kostiću,
    Čestitam Vam na intetektualnim i nadasve istinitim razmišljanjima iznetim u vezi aktuelnih događanja u ovoj našoj lepoj zemlji Srbiji.

  5. Za Akademika KOSTICA.
    Molim.Vas ,ne oklevajte , već sa reči krenite u Akciju …
    Nemamo mnogo vremena , sobzirom.koliko u Srbiji ima problema ….!?

    1. Dijalog sa SNS rezimom DA. PARTNERSTVO SA VUCICEVIM REZIMOM NEEEEE!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.