Udruženja za zaštitu stanara traže hitnu izmenu Zakona o stanovanju

Ostavite komentar


  1. Današnja nenarodna država je gora od Brozove. Neće dozvoliti promenu Zakona o stanovanju, ne bi li oni u vrhu vlasti i dalje otimali tudju imovinu.

  2. Sad ste se setili? Jel da? Svaka Vam čast,vršljate kako Vam je volja.

  3. Nisu svi kupovali neuseljive stanove. Nekima su uselili stanare. Moja baka se udala 1940 i otac joj je kupio stan u Beogradu. Deda je kao oficir bio u zarobljenistvu a ona se posle bombardovanja vratila kod oca. U njen stan je posle oslobodjenja useljena druga porodica. Nikada vise nije mogla da udje u taj stan koji se kao neuseljiv prenosi sa generacije na generaciju.

  4. Hoće li se razni bivši i sadašnji nosioci vlasti, bespravno useljeni posle rata, pa žive i danas par generacija posle, u tuđim vilama i kućama po Beogradu – iseliti? Ko će njima da nadoknadi „štetu“ i da li će najzad pravim vlasnicima biti vraćena imovina u kojoj se i sada baškare njihovi naslednici i glume elitu, ali i sadašnji nosioci vlasti? Kako? Zakon mora da zaustavi „osvajanje“ stambenog prostora za bivše službenike drzave, u koje se oni useljavaju pa kas ije otkupuju „od države“ za sitnu paru i onda se to vodi kao njihova imovina i nasleđe za njihove potomke! Govorim o vilama na Dedinju koje imaju vlasnike ali im bahati državni službenici otimaju imovinu i zato se restitucija ne sprovodi? Ili se sprovodi otkup novcem svih nas a njima ostaje imovina velike vrednosti koju oni nisu stekli ni radom niti kupili svojim novcem? Ili će taj zakon biti fokusiran samo na prava običnih građana, sitne boranije, a takozvana „elita“ da bude izuzeta?

  5. Država ovo treba da rešava kao što je trenutno rešava Hrvatska, to bi bilo najpravednije i prema stanarima i prema vlasnicima! Takođe bi ubrzalo rešavanje problema, a ne da čekaju da pomru stanari da bi problem „rešili“.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.