Udruženje pravnika Vukovar 1991. traži od Vučića da omogući posetu Stajićevu 1Foto: Z.S.M.

Udruženje pravnika Vukovar 1991. pozvalo je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni obećanje i omogući dogovorenu posetu predstavnicima tog udruženja i bivših zatočenika logora u Stajićevu.

Zamenik predsednika Udruženja pravnika Vukovar 1991. Pero Kovačević rekao je da su bili usaglašeni svi detalji službenog protokola za tu posetu, ali da je Vučić otkazao kad je bio određen njen datum, prenela je Hina.

U saopštenju su podsetili da je pre šest godina tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić sa delegacijom tog udruženja razgovarao o neprocesuiranju ratnih zločina u logorima na području Srbije (Stajićevo, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš i Beograd), i poseti Stajićevu.

„Vučić je na sastanku obećao da će nam omogućiti posetu mestu bivšeg logora Stajićevo, postavljenje spomen ploče, paljenje sveća i polaganja cveća u oktobru 2016. godine“, rekao je u saopštenju Kovačević.

Kovačević je rekao da današnjim pismom, odnosno pozivom podsećaju predsednika Srbije na dato, a neispunjeno obećanje i pozivaju ga da omogući službenu posetu Stajićevu, postavljanje spomen ploče, polaganje cveća i paljenje sveće u spomen na ubijene hrvatske vojnike koji su bili zatočeni u tom i drugim logorima na području Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari