Udžbenici "Digitalni svet" i "Geografija" u užem izboru za najbolji evropski udžbenik (BELMA) 1Ilustracija Foto FoNet Marko Dragoslavić

Udžbenici „Digitalni svet“ za četvrti razred osnovne škole autorke Marine Injac, u izdanju „Novog Logosa“, i „Geografija“ za šesti razred autorke Tanje Plazinić, koju je objavio „Klet“, našli su se u užem izboru za najbolji evropski udžbenik (BELMA) u konkurenciji 27 izdavača iz 13 zemalja, saopštila je danas izdavačka kuća „Klet“.

Nagrada „Najbolji evropski udžbenik“ dodeljuje se najkvalitetnijim i najkreativnijim izdanjima evropskih izdavača.

Nagradu dodeljuju tri internacionalne organizacije: Frankfurtski sajam knjiga,
Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG).

Ove godine evropski izdavači konkurisali su sa čak 60 izdanja.

Udžbenici koji su pristigli na konkurs obuhvatili su i različite dodatne sadržaje, poput igara i materijala za nastavnike, a najveći deo njih zasnovan je na hibridnom načinu učenja koje podrazumeva kvalitetno i pažljivo odabrane kombinacije štampanih i digitalnih materijala.

Finalna objava pobednika i proglašenje najboljeg evropskog udžbenika na tom konkursu biće održana na Frankfurtskom sajmu knjiga 15. oktobra. (kraj) vem/kt 09:55

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari