Ima još nade za Crvenu zvezdu. Evropska fudbalska ferderacija nije crveno-belima oduzela licencu za UEFA takmičenja, zbog hroničnih i priličnih dugovanja bivšim igračima, trenerima, funkcionerima i pojedinim klubovima, kao što je zaprećeno iz Niona, nego joj je na jučerašnjem sastanku u sedištu UEFA dala još jednu šansu, produživši klubu iz Ljutice Bogdana za novih mesec dana rok za izmirivanje ugovornih obaveza prema svima onima koji su nekada bili na platnom spisku crveno-belih.

Kao u nekim ranijim prilikama, najviše zahvaljući pomoći Fudbalskog saveza Srbije, tačnije rečeno tesnim vezama, na beogradskoj Marakani omraženog predsednika FSS i Partizanovog „čoveka”, Tomislava Karadžića s predsednikom UEFA Mišela Platinija, kao i intervenciji naše države, sa iste adrese, takođe, često optuživane za loš odnos prema sportskom simbolu srpstva, Crvena zvezda je dobila još četiri nedelje za isplatu (nezvanično) 800.000 evra, plus 50.000 istih novčanica na ime juče odrezane kazne za poslednje u nizu probijanja rokova.

– Naše je uverenje da ovu obavezu možemo da izvršimo. Ako ne ispunimo obećanje, Disciplinska komisija UEFA bi zakazala novo zasedanje i Zvezdu bi u tom slučaju čekala mnogo drastičnija kazna – priznao je i obećao generalni sekretar crveno-belih Đorđe Stefanović u izjavi za klupski sajt.

Operativac crveno-belih istim putem se zahvalio i na podršci FSS.

– Veliko hvala FSS-u i članovima UO našeg fudbalskog kluba koji su uspeli da obezbede garancije državnih organa, kao i generalnom sekretaru FSS Zoranu Lakoviću, sa kojim smo složno nastupili pred predstavnicima UEFA – obnarodovao je Stefanović.

Savez izbegao sankcije

Dobro je prošao i naš Savez. Umesto obelodanjivanja već spremljene sankcije od 300.000 evra za prošlogodišnje gledanje kroz prste večitim rivalima, u prvom redu Crvenoj zvezdi, zvaničnici UEFA odlučili su da pomiluju FSS i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću samo prenesu opomenu i upozorenje za eventuelne slične prekršaje u budćnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari