Radnici novopazarskog preduzeća Vojin Popović juče su blokirali ulicu u centru grada, ispred zgrade opštine. Na taj način pokušavaju da aktuelnoj vlasti skrenu pažnju na probleme u kojima se ovo preduzeće nalazi otkako je pre godinu i po dana proglašen stečaj. Juče su zahtevali da razgovaraju sa predsednikom opštine Sulejmanom Ugljaninom.

Radnici novopazarskog preduzeća Vojin Popović juče su blokirali ulicu u centru grada, ispred zgrade opštine. Na taj način pokušavaju da aktuelnoj vlasti skrenu pažnju na probleme u kojima se ovo preduzeće nalazi otkako je pre godinu i po dana proglašen stečaj. Juče su zahtevali da razgovaraju sa predsednikom opštine Sulejmanom Ugljaninom. Kad je odbio da ih primi, oni su blokirali saobraćaj, uz najavu da će na tom mestu ostati do mraka i da će tako biti i narednih dana.
Posle dve neuspele aukcijske prodaje, nad preduzećem je proglašen stečaj, a oko 270 radnika se našlo pred kapijom preduzeća. Nakon izuzeća Trgovinskog suda u Kraljevu, slučaj ovog preduzeća se našao pred Trgovinskim sudom u Užicu. Zaposleni u preduzeću Vojin Popović zahtevaju reorganizaciju svog preduzeća, isplatu svih dugovanja i tvrde da je u njihovom preduzeću moguće organizovati proces rada.
Protest zaposlenih u ovom, nekada najuspešnijem novopazarskom preduzeću, bio je povod da se sastane rukovodstvo Udruženih sindikata Novog Pazara i donese odluku o organizovanju protesta 6. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari