Ugljaninova lista najbolja u Sandžaku

Preliminarni rezultati glasanja za BNV

Ostavite komentar


  1. U turskim popisima iz 19 veka postojali su Srbi, albanci, turci i srbi muslimani. Spajajući veru i nacionalnost , odnosno insistirajuci da ne možeš biti Srbin ako nisi pravoslavac mi smo stvorili novu bošnjacku naciju , iako država Bošnja nikad nije postojala.

    1. On contre, sve do 1945 u Pazari i Ri originalan Albanski naziv to jest danasnjem „Novom Pazaru“ tu su ziveli samo Albanci koje je tadasnji rezim kasnije zvao Bosancima ili Bosnjaci. Srbi to jest Cetnci su hteli sve da pobijaju to se zna veoma dobro sa Drazom Mihajlovicem na celu koji su masakrirali narod tamo. Nemoj ovdje da pises bajke jer su ta vrijemena odavno prosla. Sto pre se mirite sa realnscum bol ce biti blazi za vas jer je vrijeme da se ide ka buducnosti a ne ka vi sto ste ostali u 18 veku i dan danas hocete veliku Srbiju.

  2. Izmišljeni narod (izmanipulisani, upropašćeni, zaluđeni, obmanuti ljudi, još jedanput kreću kao ovce za vođom stada, vukom ogrnutim u ovčiju kožu) bira lažne političare (sve go kriminalac i nečovek) za spasioce. Još jedna katastrofa.

    1. Bravo, Petre, ljudino, pripadnice velikog stvarnog naroda. Vi ste veliki covek i pravi Srbenda a svi ostali su neljudi, kriminalci i ovce. Zato valjda niko nece sa vama i vama slicnima. Ono sto me brine je sto zbog vas nece niko ni sa nama, obicnim, malim Srbima.

      1. Mržnja nije rešenje bilo čega. Kriminalce (dobro proćitaj šta sam napisao i koga sam nazvao kriminalcima) treba nazivati pravim imenom i kada se predstavljaju kao političari. Među ljudima treba brisati razlike (u ovom slučaju verske, lažne) a ne stvarati nove, stvarajući nove „narode“. Takve podele odgovaraju samo lošim ljudima.

  3. Ovo je velika manipulacija i aktivnosti koje doprinose steti standarda ljudi .Svaki covek ima ista prava Uisticanjem posebnih zajednica samo s e
    stvara trusno drustvo , nestabilno , a glavna njihova opsesija jesu aspiracije na to da budu sto manje pod drzavom ?To su fatamorganske ideje koje nisu u pravcu razvoja i stabilizacije nego obrnuto ?Danas ej dominantna tema nacionalne manjine ?zasto ?
    Svakom coveku treba garantovati ista prava , a kolektivna smanjiti ? u suprotnom ovaj vrt;log ce s e nastaviti a jednom je vec izazvao pozar , u kojem su oni bili jedni od glavnih aktera i uloga .

    1. U potpunosti se slazem sa vama, sa samo jednom primedbom: ovo vazi za normalne drzave. Srbija pod Vucicem nije normalna drzava. Pored svih ostalih elemenata despotije, tiranije i nepravdi, Vucic je i nepopravljivi sovinista koji mrzi sve sto nije srpsko. Sve manjine u Srbiji su obespravljene. Tamo gde zive manjine, sve je umanjeno sto se moglo umanjiti. Proverite sami. Ja sam, inace, svestan da mi Bosnjaci u Sandzaku nemamo nikakve sanse da dobijemo osnovna ljudska prava sve dotle dok su Srbi (koji nisu clanovi SNS) u Kragujevcu, Zajecaru, Valjevu, Leskovcu,… obespravljeni.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.