Dopisnici beogradskih medija iz Novog Pazara zatražili su juče od dva vodeća udruženja novinara zaštitu od sve učestalijih prozivki predsednika te opštine Sulejmana Ugljanina.
– Krivi smo, po mišljenju predsednika opštine, što smo izveštavali o tome kad u centru grada ili u kućama naših sugrađana eksplodiraju bombe, kad vehabije ne dozvole da se održi koncert u gradu, kad dođe do oružanog obračuna u džamiji i ispred nje, navodi se u pismu upućenom Nezavisnom udruženju novinara i Udruženju novinara Srbije.

Dopisnici beogradskih medija iz Novog Pazara zatražili su juče od dva vodeća udruženja novinara zaštitu od sve učestalijih prozivki predsednika te opštine Sulejmana Ugljanina.
– Krivi smo, po mišljenju predsednika opštine, što smo izveštavali o tome kad u centru grada ili u kućama naših sugrađana eksplodiraju bombe, kad vehabije ne dozvole da se održi koncert u gradu, kad dođe do oružanog obračuna u džamiji i ispred nje, navodi se u pismu upućenom Nezavisnom udruženju novinara i Udruženju novinara Srbije. Novinari navode da su po Ugljaninovim optužbama krivi jer su izveštavali i „kad se dešavaju ubistva i otmice i kad policija otkrije kamp za obuku i čitav arsenal oružja na planini Ninaji“. Dopisnici navode da sve to o čemu su izveštavali nisu bile vesti koje ulepšavaju sliku Novog Pazara, ali su se događale.
Sulejman Ugljanin je u intervjuu opštinskoj Regionalnoj televiziji, krajem prošle sedmice, rekao da su pojedini „nečasni“ dopisnici beogradskih medija iz Novog Pazara krivi što strani donatori ne žele da dođu u taj kraj. „Dopisnici su događaj sa vehabijama, koji se desio na području opštine Sjenica, povezali sa Novim Pazarom i tako dezinformisali javnost Srbije“, rekao je Ugljanin. Dopisnici u pismu navode da je tačno da su to povezali sa Novim Pazarom, „jer su svi do sada uhapšeni iz Novog Pazara, dakle naši i sugrađani našeg predsednika“.

NUNS: Ugljanin ne sme sputavati novinare

Beograd – Za kriminal, za korupciju, za zveckanje oružjem, za strah i nesigurnost, za sve nevolje i uznemiravajuće vesti, koje mesecima stižu iz Novog Pazara – predsednik opštine Sulejman Ugljanin optužio je – novinare koji o tome izveštavaju. Predsednik opštine može, kao i svaki građanin, imati svoje mišljenje o štampi i novinarima, a ako je lično pogođen, oklevetan ili oštećen, može ih i tužiti – to je legitimno pravo svakog građanina ove zemlje, pa i Suljemana Ugljanina. Ali, slobodu i odgovornost za profesionalan rad novinara ne može i ne sme ograničavati ni sputavati – u tome će, u Nezavisnom udruženju novinara Srbije uvek imati oštrog neistomišljenika, navodi se u saopštenju tog udruženja.

– Nastojaćemo i dalje da pravovremeno i objektivno izveštavamo iz Novog Pazara, koji nije ništa više Ugljaninov nego naš. Predsednikovu ljutnju na dopisnike beogradskih medija tumačimo kao poziv na linč, pa od udruženja novinara, redakcija i kolega, kao i svih dobronamernih građana, naših čitalaca i gledalaca, očekujemo pomoć, podršku i razumevanje, navodi se u pismu novinara dopisnika iz Novog Pazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari