Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej bila je domaćin volonterima iz Švajcarske koji su došli u Srbiju preko omladinske razmene i kolegama iz Kikinde. Pored obilazaka kulturnih znamenitosti Novog Bečeja, gosti su prisustvovali sastanku Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej, koji je bio organizovan za sve koji žele da se uključe u njen rad. Dejan Vuletaš, koordinator kancelarije za mlade opštine Novi Bečej, kaže da je napravljen plan rada, kako bi mladi aktivisti na najbolji način sproveli svoje ideje u delo.


– Ideja ovog sastanka je da uputimo članove kako svoje ideje da sprovedu u akciju u opštini Novi Bečej. Napravljen je plan rada kancelarije, podeljene dužnosti i sada se pripremamo za prvu obuku, koja se održava od 19. do 21. aprila – objašnjava Dejan Vuletaš.

Sabrina Rupli iz Švajcarske prvi put je u Srbiji i zadovoljna je prvim utiscima, i boravkom u Novom Bečeju.

– Mi smo iz AFS-a, to je organizacija koja organizuje internacionalnu razmenu. Ovo je zaista veliko iskustvo biti gost nekome iz druge kulture, zato što je i to vrsta razmene. Ako znate nekoga iz druge države, on vam može pričati o njoj, što je veoma interesantno – kaže Sabrina Rupli.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za mlade opštine Kikinda, koji su prezentovali Novobečejcima kako funkcioniše njihova kancelarija. Biljana Stojanović, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Kikinda kaže da većina mladih Kikinđana do sada nisu bili u Novom Bečeju. Nakon sastanka i turističke ture po Novom Bečeju došlo je do odmeravanja snaga na kuglaškoj stazi. Sve se završilo u dobrom raspoloženju uz dogovor da će se neko sledeće kuglanje odigrati u Kikindi ili Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari