Ugostitelji sami uvode mere 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Jedan hotel u Srbiji odlučio je da zarad zaštite zdravlja posetilaca uvede kovid propusnice. Naime, hotel Stara planina očekuje od svojih gostiju da imaju ili negativan test, ili potvrdu o vakcinaciji ili serološki test koji potvrđuje prisustvo antitela, odnosno ukazuje na preležanu infekciju.

-Osnovni razlog uvođenja ove mere je zaštita Vašeg i zdravlja ostalih gostiju. Verujemo da ćete se samim tim i Vi osećati sigurnije i lagodnije tokom boravka u našim objektima. Kao društveno odgovorna kompanija, takođe želimo da damo primer celokupnoj turističko – hotelijersko – ugostiteljskoj privrednoj grani kako bi svi zajedno doprineli stišavanju epidemije na teritoriji Republike Srbije – navodi se u obrazloženju na sajtu ovog hotela, koji takođe daje popust vakcinisanim gostima ali i onima koji imaju IGG antitela.

Direktor hotela Goran Karadžić nije odgovarao na pozive Danasa tako da nismo saznali da li je i u kojoj meri ovakva odluka uticala na posećenost.

Odgovore na pitanja o uvođenju kovid propusnica u hotelima juče nismo uspeli da dobijemo ni od drugih hotelijera koje smo pozvali a koji nisu bili raspoloženi da govore o ovoj temi za medije, rekavši da teško da pojedinačni hoteli mogu doneti mere koje nisu propisane na nivou države.

Za sada jedina mera koja je doneta tokom ovog talasa korona virusa jesu kovid propusnice koje su potrebne za ugostiteljske objekte, među kojima nisu i hoteli, i to samo od 20 časova.

Ipak, najavljeno je i da bi Krizni štab ove nedelje mogao da donese odluku kojom bi se produžilo i vreme važenje i proširio spisak mesta za koja su potrebne kovid propusnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari