Rimokatolička crkva će i nakon dobijanja u vlasništvo štapske zgrade iz 18. veka u centru Pančeva omogućiti dalju aktivnost savremenoj galeriji, depou slika likovne kolonije „Deliblatski pesak“ i Radio-televiziji Pančevo u dosadašnjem prostoru sa cenom koja je znatno niža od aktuelnih cena, rekao je juče u Pančevu biskup zrenjaninski Ladislav Nemet.

Ugovor o tome potpisali su Rimokatolička biskupija Zrenjanin i grad Pančevo, čime su regulisani odnosi nakon restitucije imovine Rimokatoličke crkve u Pančevu.

Reč je o prostoru važnih gradskih institucija površine 700 kvadratnih metara koje je grad do sada koristio besplatno a od nove godine će plaćati Rimokatoličkoj crkvi 2,3 miliona dinara godišnje, što je tri puta manje od cene koju u centru grada određuje Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva.

Prema rečima zrenjaninskog biskupa, Rimokatolička crkva će sa svim ostalim korisnicima štapske zgrade (trgovinske radnje, banka, političke partije i druge organizacije) potpisati posebne ugovore korišćenju prostora jedne od najstarijih građevina Pančeva, koja je podignuta davne 1767. godine za vreme cara Josifa II.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari