Zdravlje Nedeljka Todorovića, jednog od 30 vojnih rezervista koji u prostorijama Skupštine opštine Leskovac štrajkuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica, ozbiljno je ugroženo.
Kako saznaje agencija Beta, rezerviste je juče obišao lekar koji je rekao da je Todorović u ponedeljak prestao da uzima tečnost i da jedino konzumira cigarete.

Zdravlje Nedeljka Todorovića, jednog od 30 vojnih rezervista koji u prostorijama Skupštine opštine Leskovac štrajkuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica, ozbiljno je ugroženo.
Kako saznaje agencija Beta, rezerviste je juče obišao lekar koji je rekao da je Todorović u ponedeljak prestao da uzima tečnost i da jedino konzumira cigarete. Lekar je ocenio da bi Todorović mogao biti vitalno ugrožen i dodao da su i ostali vojni rezervisti od juče ujutru prestali da piju sokove i da konzumiraju samo vodu, kafu bez šećera i cigarete. Prema njegovom mišljenju, svi rezervisti su „vidno umorni, neispavani i izgladneli“. Jedan od njih, Boban Jović kazao je da prekid štrajka ne dolazi u obzir sve dok Vlada Srbije ne ispuni njihov zahtev za isplatu ratnih dnevnica za 1999. godinu.

Apel predsedniku Tadiću

Načelnik Jablaničkog okruga Slobodan Kocić i predsednik leskovačke opštine Vladan Marinković pozvali su juče predsednika Srbije Borisa Tadića da svojim autoritetom utiče na Vladu da donese odluku o isplati ratnih dnevnica rezervistima za učešće u ratu na Kosovu. Oni su u otvorenom pismu upozorili da je zdravstveno stanje oko 30 rezervista alarmantno i dramatično. „Molimo Vas da se svojim autoritetom založite kod Vlade za rešavanje problema 12.600 ratnih vojnih rezervista“, piše u pismu Tadiću.

Rezervisti iz Leskovca štrajkuju glađu od petka uveče, a oko 200 njihovih kolega i juče je mirno protestovalo ispred zgrade opštine, zahtevajući isplatu ratnih dnevnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari