Đorđe Grozdanić (73) iz Beograda, opština Voždovac, preminuo je 4. decembra u svom stanu u Velikom Gradištu, najverovatnije zbog curenja plina, dok je njegov komšija Miroslav Milić (52) u kritičnom stanju prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu.

Ovaj slučaj policiji je prijavio Zoran Mišić, radnik JKP «Dunav» u Velikom Gradištu, koji je dojavio da je grupa građana nasilno ušla u stan u Alaskoj ulici, jer se iz njega osećao miris plina. U kući je nađeno beživotno telo Đorđa Grozdanića, a uočeno je da plin curi iz creva spojenog na peć.

Ubrzo je i Olivera Milić prijavila policiji da se u susednom stanu nalazi njen otac Miroslav Milić (52) u polusvesnom stanju, takođe zbog curenja plina, kojiu je u njegovu sobu dopro iz stana pokojnog Grozdanovića. On je prebačen u Dom zdravlja u Velikom Gradištu, a potom u požarevačku Opštu bolnicu, u stanju životne ugroženosti. Viši javni tužilac naložio je obdukciju tela Đorđa Grozdanića, kako bi se tvrdilo da li je curenje plina uzrok njegove smrti.

Od početka godine, ovo je druga tragedija izazvana plinskom bocom u opštini Veliko Gradište. Prethodna se desila u martu mesecu, kada je poginula Ružica Mišić (77) iz Ostrva, dok je njen sin zadobio teške opekotne i prebačen u Urgentni centar u Beogradu. Boca je najpre eksplodirala, a potom izazvala požar, pa se Ružica, teško pokretna, ugušila od dima u krevetu. U požaru su izgoreli dnevna soba, kuhinja, deo krova, frižder, kombinovani električni šporet, šporet na čvrsto gorivo, deo kuhinje i trosed. Pričinjena materijalna šreta procenjena je na oko 400.000 dinara.

Plinska boca eksplodirala je i izazvala požar i 2008. godine, u selu Suvi Do kod Žagubice, u kući porodice Rajić, ali bez tragičnog ishoda. U trenutku eksplozije, u kući je bilo četvoro ukućana, od kojih je troje zadržano na bolničkom lečenju zbog zadobijenih opekotina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari