Uhapšen Miran Pogačar, jedan od inicijatora protesta u Novom Sadu 1Foto: Danas, Gordana Nonin

Predsednik Inicijativnog gradskog odbora Stranke slobode i pravde – Novi Sad, Brajan Brković, izjavio je za list Danas da je Miran Pogačar, jedan od inicijatora večerašnjeg protesta u Novom Sadu i jedini koji se zvanično obratio demonstrantima na Trgu slobode, uhapšen i priveden u policijsku stanicu “Stari grad” u Novom Sadu. 

Nakon protesne šetnje smo se vratli na Trg slobode, Miran Pogačar se tada i u video snimku na svom FB profilu ogradio od pojedinaca huligana koji su na Gradsku kuću bacali kamenje i razbijali prozore na zgradi.

Sreli smo se, na kratko i u Ulici Laze Telečkog i od onda nismo više bili u kontaktu. Telefon mu je isključen, nije na društvenim mrežama… prosto, nismo znali gde je i ja sam to odmah podelio na svom FB profilu.

Neki zajednički prijatelji su nam javili da je priveden i to upravo u toj ulici u kojoj smo se sreli, dakle priveli su ga samo nekoliko minuta nakon našeg susreta. 

Miran Pogačar, obratio se juče u 18 časova demonstrantima kao pojedinac, a ne u ime Združene akcije “Krov nad glavom” u kojoj je aktivista.

Uz skandiranje prisutnih “Hoćemo istinu”, Pogačar je izložio zahteve: ostavke direktora policije Rebića, ministra Stefanovića i predsednika Vučića, raspuštanje Kriznog štaba i saopšavanje istine o broju žrtava covid-19, a treći zahtev je bio da novac dat Srpskoj pravoslavnoj crkvi bude preusmeren za lečenje ljudi od covid-19.

Zatražio je i zapošljavanje svih lekara i vraćanje na posao svih otpuštenih radnika.

Brković je našem listu potvrdio da su kolege Mirana Pogačara iz Združene akcije “Krov nad glavom”, kao i on sa nekoliko prijatelja, bili noćas posle ponoći do policijske stanice “Stari grad” i da su dobili zvaničnu potvrdu da je Pogačar uhapšen i da se nalazi tamo.   

U Novom Sadu, antirežimski protest okupio je nekoliko hiljada građana, tokom kog se dogodilo i nekoliko incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari