Uhapšen muškarac koji je na mrežama govorio o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić u policiji 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Policija je juče privela Dušana Savića iz Bora jer je na društvenim mrežama govorio o slučaju smrti Dalibora Dragijevića u policijskoj stanici u Boru, javlja nova.rs. Dragijević, inače brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, prebijen je 6. aprila u policijskoj stanici, a istraga o njegovoj smrti tapka u mestu. Upravo Savić je o njoj govorio na Tiktoku i tom prilikom izneo imena inspektora koji su navodno tukli Dragijevića.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Savić je juče priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda i izvršen je pretres njegovog stana.

On je na Tiktoku govorio o smrti Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Dejana Dragijevića. Dragijević je tada priveden zbog sumnje da je bratu Dejanu pomogao da premesti telo deteta.

Preminuo je tokom policijskoj zadržavanja, a MUP je najpre objavio lažno saopštenje da je on umro prirodnom smrću, odnosno da mu je pozlilo. Ove navode demantovao je odbukcioni nalaza Dragijevića, koji je objavio Radar.rs, u kojem se navodilo da je nasilna smrt, te da je imao brojne povrede na telu.

SUK-u prijavio da se čuju jauci iz stanice

Privedni Savić je i u policiji govorio o smrti Dragijevića. On je još 2. aprila poslao mejl Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) u kojem navodi da je čuo krike iz policijske stanice u Boru, odnosno da nekog tuku.

Povodom ovog je čak i u septembru dao izjavu u policiji, o čemu svedoči i službena beleška.

Savić je tada izjavio da je već govorio o tome, da sve ima u svom telefonu koji mu je, kako je u službenoj belešci naveo, oduzet.

Tužilaštvo: Određeno zadržavanje

Povodom privođenja Dušana Savića portal Nova.rs je uputio pitanja policiji, kao i Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru. Iz tužilaštva smo dobili sledeći odgovor:

„U vezi Vašeg zahteva koji se ima smatrati zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja od 10.10.2024.god., na osnovu čl. 16. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, ovim putem Vas obaveštavamo: Dana 09.10.2024.god., po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Boru određeno je zadržavanje osumnjičenog Dušana Savića iz Bora, zbog osnovans sumnje da je isti učinio krivično delo pokušaj izazivanja panike i nereda iz čl. 343. st.2. u vezi st.1. a u vezi čl. 30. Krivičnog zakonika O detaljima vezanih za konkretni događaj, povodom kojeg je osumnjičenom određeno zadržavanje u ovom trenutku, a dok traje predistražni postupak nismo u mogućnosti da Vam damo detaljnije informacije“, navodi se u saopštenju.

Iz policije nisu odgovorili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari