Učesnik tuče na Gazeli priznao nasilničko ponašanje na protestu "Rudnika neće biti" 1Foto: Z. S. M.

Muškarav P.Đ sklopio je sporazum o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, koje je izvršio 10. avgusta 2024. godine tokom protesta „Rudnika neće biti“ na mostu Gazela, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema sporazumu, koji je predat Višem sudu u Beogradu na potvrdu, Petar Đ. je priznao izvršenje krivičnog dela i prihvatio uslovnu kaznu od osam meseci zatvora s rokom provere od tri godine, kao i novčanu kaznu od 10.000 dinara.

P. Đ., koji ranije nije bio krivično osuđivan, priznao je da je 10. avgusta u 21:25 časova, na mostu Gazela, koristio zvučnu sirenu na svom vozilu, kada mu se vozač iz drugog vozila, D.R., obratio rečima „šta sviraš“.

Nakon toga, P. Đ. je preprečio put svojim vozilom, izašao iz automobila, prišao vozilu D.R. i zadao mu više udaraca rukama i nogama u predelu tela. Okupljeni građani su pritrčali kako bi prekinuli dalji sukob.

P. Đ. je potom udario i jednog od građana, a zatim se vratio do vozila D.R. i zadao mu još nekoliko udaraca nogom, pre nego što se vratio u svoje vozilo i napustio mesto događaja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ponovo je upozorilo da je nasilje na ulicama glavnog grada nedopustivo i zakonom zabranjeno, te da će svaki počinilac biti procesuiran u skladu sa zakonom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari