Uhapšen osumnjičeni za fizički napad na devojku u autobusu na liniji 18 1Foto: Shutterstock/CC7

Muškarac V. Đ. uhapšen je zbog sumnje da je udario svoju emotivnu partnerku u autobusu na liniji 18, a čiji snimak je u toku jučerašnjeg dana izazvao veliku pažnju i uznemirenje javnosti.

„Povodom video snimka nasilja u gradskom prevozu koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, a koji nije prijavljen državnim organima, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je dao nalog policijskim službenicima da, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je izvršeno delo za koje se goni po službenoj dužnosti, utvrde identitet učesnika događaja“, saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju učesnici događaja su emotivni partneri V.Đ. i N.V, koji su zajedno ušli u autobus broj 18, potom imali verbalnu raspravu, nakon čega je V.Đ. rukom najpre nekoliko puta udarao u zaštitno staklo ispred sedišta na kojem je sedela N.V, pa joj je zadao udarac u lice i pretio joj.

Nasilju i remećenju javnog reda i mira su prisustvovali putnici u autobusu, a oštećena je odmah izašla iz autobusa na stajalištu na Novom Beogradu.

Po nalogu javnog tužioca policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog V.Đ. zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344. Krivičnog zakonika, navode iz tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari