Petrovačka policija u utorak, oko 7,15, uhapsila Sašu B. (29) iz Ranovca, osumnjičenog za ubistvo tašte Todorke D. (40) iz Manastirice. Nakon deset dana skrivanja, on je uhapšen na glavnoj autobuskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, pošto ga je jedan građanin prepoznao i dojavio da je video osumnjičenog sa njegovom svastikom D. D. (16).


Kako saznaje Danas u istrazi, taj građanin je ovo dojavio svom prijatelju policajcu, koji je potom obavestio svog komandira, pa je dogovoreno da najpre prate osumnjičenog i da ga uhapse kad bude najmanji rizik po građane na autobuskoj stanici. Kad su se Saša B. i D.D. izmakli ka haustoru, oni su ga savladali i razoružali. Kod sebe je imao gasni pištolj, kao i pištolj sa metkom u cevi, pa se sumnja da je planirao da se ne preda živ policiji.

Osumnjičeni je priveden u petrovačku policijsku stanicu, gde je priznao delo za koje se tereti, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati. On će danas, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu.

Načelnik Policijske uprave Dejan Radenković rekao je da je zadovoljan zbog promišljene i efikasne akcije petrovačke policije, koja je hapšenje obavila profesionalno, bez ijednog ispaljenog metka i bezbedno po građane.

– Zahvaljujemo se i građanima, koji su svojom dojavom pomogli u lociranju i hapšenju osumnjičenog – rekao je Radenković.

Prilikom saslušanja u policiji, Saša B. je kao motiv ubistva naveo da je hteo da spreči da njegova tašta i dalje maltretira dve svoje mlađe ćerke – D. D. (16) i M. D. (13). On je istražnim organima rekao da je planirao da pobegne u inostranstvo, a ako ga policija primeti, dogovorio se sa svojom svastikom, sa kojom je bio u ljubavnoj vezi, da se neće živi predati i da će sa svojom ljubavi, ako treba, zajedno u smrti okončati.

Maloletna D. D. rekla je policiji da je sa svojim zetom u vezi bila desetak meseci i da su planirali da pobegnu na neko drugo mesto, da nastave zajednički život, ali je njena pokojna majka to saznala i na svaki način pokušavala da spreči tu vezu. Ona je policiji izjavila da nije bila trudna, kao što se špekulisalo u medijima.

Zet je svoju taštu Todorku ubio ispalivši joj dva hica iz pištolja u glavu, nakon čega se sam prijavio policiji telefonom, a onda pobegao iz sela sa svastikom D. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari