(VIDEO) Uhapšen Srđan Žunić koji je mesec dana protestovao ispred Predsedništva Srbije 1foto: A.K./ATAImages

Srđan Žunić, koji mesec dana, od 10 do 12 časova, protestuje ispred zgrade Predsedništva u Beogradu danas je uhapšen, javljaju korisnici društvenih mreža koji su podelili i video snimak njegovog razgovora sa policijom.

„Ovo nije protest neke političke organizacije ili partije. Mi smo udruženje građana Ujedinјeni narod Srbije, a protest smo nazvali Bukom protiv diktature. Cilj nam je da se narod oslobodi straha. Vidimo da su na prošlim izborima građanske inicijative dobile mnogo veću podršku od brendirane opozicije.“, rekao je Žunić nedavno za Radar.

Na molbu da prokomentariše kako se odlučio na ovu formu protesta, kojom je, valjda jedini uspeo da ućutka Simu Spasića, još jednu od paradigmi odnosa ove vlasti prema društvenom dijalogu i drugačijem mišljenju, Žunić ističe da ta osoba nije jedina koja pokušava da ih omete u protestu:

„Sem što smo ga ućutkali, Spasić sa nama ima i četiri krivična procesa, pošto je to njegovo ponašanje gde viče i pokušava da uplaši ljude svojom pojavom nedozvoljeno, a policija to očigledno dopušta. Svakodnevno smo predmet napada provokatora. Juče smo imali i fizički kontakt naočigled inspektora koji su u lajv prenosu na moj zahtev odbili i da postupe, ali i da se legitimišu jer su službenu dužnost obavljali u civilu. Onda smo kontaktirali sa operativnim centrom MUP da vidimo ko su ta lica koja se predstavljaju kao policija, a oni su bežali ispred nas i sve je to dokumentovano.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari