Gotovo 1.000 ljudi koji traže ostavku prelazne vlade, počelo je juče u centru Tunisa nove proteste, dok su vlasti saopštile da su do sada uhapsile 33 rođaka svrgnutog predsednika Zinea el Abidinea Ben Alija. „Narod želi ostavku vlade“, uzvikivali su demonstranti čiju su šetnju centrom Tunisa zaustavile specijalne policijske jedinice.


Demonstranti su nosili transparente na kojima piše „Izdajice, više vas se ne plašimo“ i „Odlazi RCD“ što je skraćenica Ben Alijeve stranke. Tuniska televizija je javila, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika, da su do sada uhapšena 33 člana porodice Ben Alija koji je prošlog petka pobegao u Saudijsku Arabiju nakon višenedeljnih protesta širom zemlje.

Televizija je prikazala i snimke nakita, satova i bankarskih kartica koji su zaplenjeni prilikom tih hapšenja, kao i penkala koja mogu da ispaljuju metke. Tunisko pravosuđe je prethodnog dana otvorilo istragu o nelegalnom pribavljanju imovine i nezakonitom prebacivanju novca u inostranstvo protiv Ben Alija koji je vladao zemljom 23 godine. Istraga je proširena i na njegovu ženu Lejlu Trabelsi kao i najužu porodicu, sinove i kćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari