Policija je uhapsila 15 osumnjičenih za zloupotrebe u gradnji puta u Požarevcu od 2005. do 2007, kao vođa grupe osumnjičen je bivši direktor Puteva Srbije Branko Jocić.


U grupi uhapšenih zbog nezakonitosti u gradnji puteva, nalaze se i četvorica Požarevljana. To su nekadašnji direktor Direkcije za izgradnju, inženjer geologije Nenad Simić (51), član SPS-a, Predrag Pajić (54), bivši menadžer opštine Požarevac, ranije član Pokreta „Snaga Srbije“, a danas u SPS-u, Aleksandar Pavlović (61), saobraćajni inženjer i nadzorni organ u Direkciji za izgradnju, kao i Siniša Novaković, privatnik iz sela Rečica. Oni su u petak uveče privedeni na saslušanje, nakon čega im je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, do izlaska pred istražnog sudiju Višeg suda u Požarevcu. Prema nezvaničnim informacijama, oni se terete za malverzacije vezane za gradnju obilaznice oko Kostolca, koja je započela 2005. godine, ali još uvek nije završena. Sadašnji direktor JP Direkcija za izgradnju Požarevac, Miodrag Stojković, prošle godine izjavio je da su radovi prekinuti jer preduzeće „Srbija put“ nije izdalo građevinsku dozvolu, zbog nepostojanja regulacionih planova. Za ove radove iz NIP-a je bilo odobreno 225 miliona dinara, ali taj novac, navodno, nije uplaćen, jer je sve obustavljeno do pribavljanja građevinske dozvole. Zbog izgradnje obilaznice obavljeni su eksproprijacija zemljišta i pripremni radovi, u koje je lokalna samouprava uložila je 105 miliona dinara, što je bila njena obaveza iz ugovora sklopljenog sa preduzećem „Srbija put“.

Stari slučaj

Bivši „otporaš„ Zoran Milovanović, naveo je Pajića kao jednog od političara koji su na njega vršili pritisak da promeni iskaz kojim je Marka Miloševića teretio da mu je 2000. godine pretio motornom testerom u diskoteci „Madona“. Nakon što je Milovanović to i uradio, tvrdeći da se ne seća Markovih pretnji, povučeni su i optužnica protiv Marka i poternica koja je za njim bila raspisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari