Uhapšena direktorka Etnografskog muzeja

Ostavite komentar


  1. Slično je stanje i u nekim drugim ustanovama kulture, ovde usred Beograda – godinama unazad se potkradaju državni i gradski budžeti, na stotinu lukavih načina. Kada bi budžetska inspekcija zašla u Narodnu biblioteku Srbije, da proveri poslovanje raznih uprava tokom proteklih desetak i više godina, mnoge maske bi neslavno pale, a o konkursima da i ne govorim …

  2. Krajnje je vreme bilo da se ovo dogodi. Bahatost, ponižavanje kolega, postavljanje neznanja umesto znanja, rasturanje kulturne baštine i još mnogo toga a za sve to vreme Ministarstvo kulture ćuti. Sa M.M: treba da se povuku i drugi nadležni i u Munistarstvu kulture Republike Srbije i na drugim odgovornim mestima jer nije ona mogla sve sama da sprovodi. Početak upravljanja M.M. jeste bio agresivan i prema baštini i prema kolegama. Setite se napora da se arhitektonski prekraja unutrašnjost Etnog. muzeja a odabrana firma za pretprojekat dobila je 3 mil. donara uprkos ne slaganja u kolektivu i upozorenja da nije potrebno raditi skupe zahvate. Potom je za projekat dato 2014/2015. oko 17 mil. dinara. I tako redom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.