Uhapšena osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja čime je oštetila budžet za 130 miliona 1Ilustracija, hapšenje Foto: Pixabay/luctheo

Policija je uhapsila S.Ž. (56), nekadašnje odgovorno lice Službe za katastar nepokretnosti Niš, zbog sumnje da je zaloupotrebila službeni položaj i oštetila državni budžet za 130.749.168 dinara, saopšteno je danas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da se sumnja da je S.Ž. početkom marta 2018. izradila i potpisala rešenje kojim je upisala pravo svojine bez naknade, nad šest katastarskih parcela katastarske opštine Niš – Ćele kula, ukupne površine 25.617 metara kvadratnih, na kojima je kao titular bila država, u korist Akcionarskog društva građevinskog materijala Ćele kula Niš.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičena znala da je to akcionarsko društvo kao nosilac prava korišćenja, bilo u obavezi da konverziju zemljišta, iz prava korišćenja u pravo svojine, izvrši uz naknadu u skladu sa Zakonom o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine uz naknadu.

S.Ž. je na taj način, kako se sumnja, oštetila budžet države, na ime nenaplaćene naknade za konverziju zemljišta.

Određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari