Uhapšeni direktori firmi „Aman d.o.o“ i „Aman Real Estate“ 1Foto: Shutterstock/CC7

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dao je, nakon preduzetih dokaznih radnji u saradnji sa građevinskim inspektorima i beogradskom policijom, nalog za hapšenje šest osoba među kojima su direktor “Aman d.o.o.”, N. P. i direktor “Aman Real Estate” M. V. osumnjičeni za građenje bez građevinske dozvole u Surčinu.

Kako je objavljeno na sajtu Trećeg osnovnog tužilaštva, oni su osumnjičeni da su investitori bespravno izvedenih radova na izgradnji objekta od oko 40.000 metara kvadratnih u Surčinu, u Vojvođanskoj ulici.

Navodi se da je tužilac takođe dao nalog za hapšenje izvođača radova M. D. (71) zbog građenje bez građevinske dozvole, kao i M. N. (40) i S. M. (65) osumnjičene za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

„Nakon što je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji izvode bespravni radovi na izgradnji objekta velikih dimenzija, na pozive građevinskog inspektora odazvali su se lažni investitori M. N. i S. M. koji su priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora sa direktorima ‘Aman d.o.o’  i ‘Aman Real Estate’ kako bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela. Nakon temeljno sprovedenih predistražnih radnji utvrđeni su identiteti pravih investitora, kao i sve relevantne činjenice, te da su predmetni ugovori fiktivni i zaključeni samo radi prikrivanja pravih investitora“, navodi Treće OJT.

Dodaje se da su izvršeni pretresi stanova i poslovnih prostorija uhapšenih i oduzeta je poslovna dokumentacija.

Na sve okolnosti krivične prijave, petoro uhapšenih će biti saslušano od strane javnog tužioca u zakonskom roku, dok je za jednim osumnjičenim raspisana potraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari