Policija je privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju Aleksandra S. (22) i Miloša N. (31) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili pet krivičnih dela teška krađa u sticaju.


Oni se sumnjiče da su u Vranju, obili dve prodavnice iz kojih su ukrali cigarete i 3.000 dinara, zatim pokušali da obiju još dve prodavnice. Policija ih je zatekla u trenutku dok su obijali petu prodavnicu u pokušaju da ukradu sladoled. Istražni sudija je osumnjičenima odredio pritvor do mesec dana.

Policija u Preševu privela je istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju Nebojšu P. (41) iz is sela Miločaj, kod Kraljeva, i Afrima K. (44), iz sela Rajince, kod Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenje ljudi. Sumnja se da je Afrim K. ove godine preuzeo Besima K. (36) iz sela Trpeza, opština Glogovac, Blerima T. (26) iz Glogovca i Arbena B. (25) iz Peći, koji su na nezakonit način prešli administrativnu liniju sa AP Kosovom i Metohijom. Afrim K. ih je u selu Levosoje, opština Bujanovac predao Nebojši P. da ih prevezu preko teritorije Srbije ka zemljama zapadne Evrope.

Istražni sudija je osumnjičenima odredio pritvor do mesec dana. Besim K., Blerim T. i Arben B. su uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog nezakonitog prelaska administrativne linije sa Kosovom i Metohijom privedeni sudiji Prekršajnog suda koji im je izrekao kazne zatvora u trajanju od po deset dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari