Požarevačka policija uhapsila je i podnela krivične prijave protiv Ivana M. (1991) iz Srednjeva, Miše J. (1991) iz Požarevca, Maria I. (1991) iz Kasidola, Srđana D. (1991) iz Desina i Bobana S. (1992) iz Beranja, zbog osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništva.


Oni su osumnjičeni da su više puta opljačkali brnzinsku pumpu „Adam Petrol“ u Velikom Gradištu kao i benzinsku pumpu „Lukoil“ u Malom Crniću gde su nekada motorima sa kacigama na glavi vršili razbojništva a nekada su dolazili putničkim vozilom i sa fantomkama na glavi uz pretnju pištoljima i metalnim pajserima od ranika pumpi u kasnim noćmim satima oduzimali pazare.

Osumnjičeni su i za pljačku kladionice u centru Požarevca gde su fizički napali radnicu ove kladionice tražeći od nje novac, kao i za tešku krađu automobilskig guma i alata u automehaničarskoj radnji „Saša i Kena“ u Velikom Gradištu u vrednosti od 600.000 dinara, koje je policija izvršenim pretresom pronašla.

Policija je izvršenim pretresom kod osumnjičenih pronašla dinarski i devizni novac, pištolje, revolvere, bombe, replike pištolja, veću količinu municje, pajsere kao i putnički auto, motor i kacige, koje su koristili prilikom pljački. Oni su policiji priznali izvršenje ovih kriivčnih dela i objasnili kako su vršili razbojništva. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji nadležnog suda u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari