Požarevačka policija je, u dve odvojene akcije lišila slobode, odredila zadržavanje i podnela krivične prijave protiv Denisa V. (1983) iz Starog Kostolca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa i Brančeta M.(1978) iz Drmna, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela krađa.


Oni su osumnjičeni da su krađe izvršili na štetu Privrednog društva “Termoelektrane i kopovi Kostolac”, čime su navedenom preduzeću naneli štetu od oko 440.000 dinara.

Osumnjičeni Denis V. je početkom maja meseca skinuo i otuđio pet slogova rolni sa transportne trake koja povezuje drobilanu Drmno i Termoelektrane Kostolac čime je onemogućio rad transportnog sistema uglja na oko 3 sata, ugrozio dnevnu proizvodnju od oko 3.000 tona uglja i naneo štetu preduzeću od oko 170.000 dinara. Ukradene rolne osumnjičeni je prodao osobama koja se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Osumnjičeni Branče M., radnik površinskog kopa Drmno, ukrao je oko 80 metara kabla sa kopa Drmno, koji su služili za napajanje vodenih pumpi, iz kojih je izvlačio bakarnu žicu i prodavao je osobama koja se bave otkupom sekundarnih sirovina. Izvršenom krađom mogao je da izazove podizanje podzemnih voda i time ugrozi površinski kop. Navedenom preduzeću naneo je štetu od oko 270.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari