Policijske i carinske vlasti iz Nemačke, Srbije, Češke i Mađarske protekle sedmice su uspele da otkriju bandu trgovaca droge i uhapse petoricu članova ove grupe, pri čemu je zaplenjeno 20 kilograma heroina, oružje i municija.

Na konferenciji za novinare u Nemačkoj carinskoj inspekciji u Minhenu, na kojoj su učestvovali i predstavnici MUP Srbije, saopšteno je da je u ovu akciju od juna 2008. bilo uključeno 170 policajaca i carinika iz četiri zemlje.

Centar aktivnosti bande švercera droge bio je u nemačkom gradu Regensburgu. Tamo je jedan od pripadnika bande, 60-godišnji državljanin Nemačke poreklom iz Srbije, imao radionicu za popravku automobila koja je služila kao „centrala“ za dopremu i otpremu droge. Kako se navodi u saopštenju, droga je dopremana uglavnom iz depoa u Srbiji i Mađarskoj. U radionici u Regensburgu je vađena iz automobila u koje je bila skrivana i potom prodavana u zapadnoevropskim i skandinavskim zemljama. U dobro pripremljenoj raciji prošle srede je pretreseno više stanova, zaplenjena droga, dva komada vatrenog oružja i municija, i uhapšeno pet osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari