Kriminalistička policija Policijske uprave u Požarevcu, nakon „provale“ kuće u mestu Simićevo uhapsila je Miloša S. (1983) iz Požarevca i Iliju V.(1978) iz Beograda, koji su putničkim vozilom marke „audi a3“ pobegli u pravcu Požarevca.


Izvršenim pregledom vozila policija je ispod suvozačevog sedišta pronašla ukradeno oružje, dok je izvršenim pretresom kod osumnjičenih pronašla dinarski i devizni novac ukraden iz porodične kuće u Simićevu.

Požarevačka policija odredila je zdržavanje osumnjičenima kao i Nikoli S. (1987) iz Aleksandrovca, zbog sumnje da je „tipovao“ kuću oštećenog.

Miloš. S. zvani „Poštar“ i Ilija V. osumnjičeni su i za više krivičnih dela teških krađa, razbojništva, neovlašćenog posedovanja oružja i falsifikovanja. Teška krađa kladionice „Medžik-Piramida“ u Požarevcu, benzinske pumpe „Lukoil Srbija“ u Salakovcu, provala kuće u Požarevcu i selu Kumane kada su oduzeti novac, zlatni nakit i tehnički uređaji. Pokradeni novac su delili, dok su zlato i tehničke uređaje prodavali.

Oni se sumnjiče i za krađu vozila marke „ zastava“ ukradenog ispred Poljoprivredne škole u Požarevcu. Ovo vozilo su rastavili i prodali delove a dobijeni novac podelili. Izvršenim pretresom kuće Ilije V, u Sopotu, policija je pronašla oružje u ilegalnom posedu, dok je izvršenim proverma utvrđeno je da je fabrički broj na vozilu „audi a3“ prepravljen.

Miloš S. je osumnjičen da je zajedno sa Draganom S. (1983) iz Požarevca, tokom februara 2010. godine izvršio krivično delo razbojništvo u mestu Kalište.

Oni su austrijskim penzionerima u večernjim časovima isključili struju, da bi ih nakon izlaska iz kuće maskirani sa fantomkama na glavi fizički napali i od njih oduzeli 8.000 evra.

Miloš S. osumnjičen je i za razbojništvo izvršeno tokom prošle godine u „Pošti broj 5“ u Požarevcu, kada je uz pretnju pištoljem od radnice ove pošte oduzet novac.

Osumnjičene je policija uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari