Uhapšeni zbog napada na članove LGBT zajednice u Manježu 1Foto: N. Kovačević

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzom i efikasnom akcijom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili su M.V. (2003)  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i  L.J. (2005) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, saopštio je MUP

– M.V. se sumnjiči da je 28. februara ove godine u Ulici kralja Milana u parku Manjež oštrim predmetom ubo dvadesettrogodišnjeg mladića, nanevši mu tešku telesnu povredu u predelu leđa. L.J. koji je bio u društvu sa M.V. se tereti da je ovom prilikom fizički napao dvadesetšestogodišnjeg mladića nanevši mu povrede glave – navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati nekon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, organizacija Beograd Prajd ranije je navela da su tokom noći između 27. i 28. februara, u centru Beograda, u parku Manjež, napadnuta su tri momka, a povod za napad bila je njihova seksualna orijentacija, navela je organizacija Beograd Prajd na Instagramu.

– Grupa muškaraca, pripadnici “Skinhedsa” su jednog napadnutog izboli nožem, a drugog su napali razbijenom flašom. Obojica su hospitalizovani, od kojih prvi momak ima teške telesne povrede. Svedočimo porastu napada na LGBTQ zajednicu i zločina iz mržnje i apelujemo na nadležne organe da adekvatno procesuiraju počinioce i na državu da pokaže spremnost da radi na sprečavanju i osudi svakog javnog govora mržnje, koji neretko kao rezultat imaju upravo ovakve zločine iz mržnje zasnovane na homo_transfobiji – piše u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari