Rešenjem koje je doneo Specijalni sud u Beogradu požarevačka policija u ponedeljak uveče privela Milana Kuzmanova, Gorana Miletića, Zorana Milosavljevića, Mirjanu Marjanović, Milivoja Karadžića i Milana Smiljanića. Oni su uhapšeni zbog toga što nisu došli na suđenje u Specijalni sud, gde se protiv njih vodi postupak od novembra 2007. godine zbog više krivičnih dela u domenu zloupotrebe položaja, ovlašćenja u privedi i nezakonitosti u oblasti privatizacije.

Advokat jednog od uhapšenih kaže da je razočaran postupkom suda zbog hapšenjem njegovog klijenta jer su pre zakazanog pretresa telegramom obavestili sud da zbog neprohodnosti puteva i lošeg vremena nisu u mogućnosti da prisustvuju suđenju.

„Cela država je zbog snega u vanrednom stanju, pa, mislim, da i sud treba da ima zbog toga razumevanja. Nije fer da se ljudi hapse i da su u policiji, dok se ne ekspeduju u sud, na stolici provedu noć i da posle toga budu spremni za suđenje. Poslat je telegram sudiji sa razlozima nedolaska, što sud nije uvažio, već je iskoristio zakonsku mogućnost da naloži policiji da ih privede i dovedu u sud na sledeće suđenje“, kaže jedan od advokata optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari